OBS! Vi flytter til nye lokaler på Hejrevej 34D, 2400 Kbh NV den 13 maj 2024. Behandlerteamet er det samme!

Behandling af generel hyperhidrose

Tryg og effektiv behandling af overdreven sved med botox

Lider du af generel hyperhidrose?

Generaliseret sved (generaliseret hyperhidrose) er overdreven sved fra flere områder på kroppen. Det kan f.eks. være en kombination af overdreven ansigtssved, rygsved og lyskesved. Ligesom med alle andre former for hyperhidrose skal der ikke særligt meget anstrengelse eller stress til før svedresponsen udløses for personer med generaliseret hyperhidrose.

Patienterne beskriver ofte deres sygdom som en følelse af, at der er noget galt med temperaturreguleringen i kroppen. Selvom du sveder fra store dele af kroppen, er der ofte områder, der forstyrrer mest. Det kan være sveden, der er synlig, såsom ansigtssved, eller sved, der får dig til at fryse, såsom rygsved eller sved fra lysken og underlivet, der trænger igennem tøj og laver pletter på stole. Da anstrengelse udløser generel sved, skal man planlægge omhyggeligt; at komme ud af døren (f.eks. for at tage på arbejde) tidligere for ikke at stresse, at tage kolde brusebade for ikke at svede eller medbringe ekstra tøj til at skifte på arbejdspladsen.

Generaliseret sved eller kompensatorisk sved kan være en bivirkning, hvis man har fået foretaget en ETS-operation (sympatektomi, torakoskopisk). Sveden kan også opstå på grund af en anden sygdom eller medicin, hvorved det vil blive karakteriseret som sekundær hyperhidrose. Ved sekundær hyperhidrose bør du gå i dialog med din læge, så du kan blive udredt for, hvilken sygdom eller medicin der medfører øget svedtendens hos dig.

Ring til os på 30 48 08 44

Tal med en af vores specialister om Hyperhidrose. Vi guider dig til gratis hjælp via behandlingsgarantien eller hjælper dig til at forstå dine andre muligheder for hurtig behandling.

Hvordan behandler vi generel hyperhidrose?

Med en tynd nål injiceres en lille mængde opløsning af botulinumtoxin i et gittermønster hen over det område man sveder. Det har tidligere været meget svært eller umuligt at behandle patienter med generel hyperhidrose. Det er stadig en stor udfordring, at behandle generel sved. Vi har fundet en kombination med botulinumtoxin og tabletbehandling som kan fungere. Det er vigtigt at patienten kan prioritere de områder på kroppen som er mest generende så vi kan behandle de områder med botulinumtoxin. Ved utilstrækkelig effekt kan man supplere med tabletter. Virkningen af botulinumtoxin er midlertidig, og svedproduktionen vender tilbage når nervespidserne har repareret sig selv dvs. behandlingen er ikke helbredende. Det betyder at man bliver nødt til at gentage behandlingen efter behov. Effekten af behandlingen er individuel, de fleste har effekt i 3-6 måneder. Ganske få har ikke rigtig effekt af behandlingen.

Bivirkninger

Bivirkningerne af botulinumtoxin er som oftest lokale og alle bivirkninger er altid forbigående. Andre bivirkninger efter behandling kan være træthed, forkølelses- og influenzalignende symptomer. Efter injektionerne kan der opstå små blå mærker og de forsvinder hurtigt igen. Hos ca. 5% kan øget svedproduktion på andre områder af kroppen forekomme i op til et par ugers varighed. Det modsatte er lige så almindeligt og er en positiv sideeffekt, f.eks. at dine fødder sveder mindre når du får behandling i hænderne. Øjen- og mundtørhed kan forekomme, og i givet fald vil det også være forbigående. Som regel er der slet ingen bivirkninger. For yderligere information se: http://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/1844

Kontakt os

+45 3048 0844

info@hyperhidroseklinikken.dk

Hyperhidrose klinikken ApS
Hejrevej 34D, 2-3 sal
2400 København NV