Nyhed! Nu kan du også følge os på Instagram

Behandlingsmuligheder

Første valg

Ved behandling af fokal hyperhidrose er aluminiumkorid som Perspirex, Absolut Torr, Bats eller Stop 24. Det er først og fremmest armhuler, hænder og fødder som behandles med aluminiumklorid. Man kan forsøge at bruge det på andre dele af kroppen men der er en øget risiko for bivirkninger i form af svie og eksem.

Andet valg

Ved behandling af fokal hyperhidrose er botulinumtoxin, selvom det er en eller flere dele af kroppen som skal behandles. Miradry kan bruges som andet valg ved behandling af hyperhidrose i armhulerne. Jontoforese kan overvejes ved behandling af armhule-, hånd- og fodsved.

Tredje valg

Tabletbehandling (antikolinergika) og calciumblokker (felodipin) kan forsøges.

Fjerde valg

Sympatektomi eller anden operation kan være indiceret ved håndsved og ansigtssved.

Andet

At behandle hyperhidrose med psykoterapi er både dyrt og uden særlig høj succesrate. Der findes nogle enkelte studier, som viser at biofeedback, kan have effekt men evidensgraden er lav. Mange patienter har oplevet det krænkende at blive henvist til en psykiater for en tilstand som er somatisk og som tit kan behandles succesfuldt med bl.a. botulinumtoxin. KBT (Kognitiv adfærdsterapi) kan være et alternativ for de patienter hvor øvrig medicinsk behandling ikke fungerer.