Nyhed! Nu kan du også følge os på Instagram

Om Hyperhidrose

Hyperhidrose betyder overdreven svedtendens. Ved hyperhidrose sveder du væsentligt mere end det fysiologiske behov for at eliminere overskudsvarmen. Hyperhidrose er en sygdom som ca. 5% af befolkningen lider af. Mange ved ikke at svedgenerne kan behandles, og at det er en medicinsk anerkendt sygdom.

På Hyperhidroseklinikken kender vi til alle de udfordringer der følger med livet med hyperhidrose.

Hyperhidrose er oftest arveligt betinget, det er derfor ikke så sjældent at man har familiære relationer, der også lider af hyperhidrose, som man måske kan tale med. Man kender ikke årsagen til at nogle mennesker sveder unaturligt meget og udvikler hyperhidrose. De fleste får hyperhidrose i en ung alder ofte allerede i barndommen.

Nogle mennesker udvikler hyperhidrose som en bivirkning til medicin.

Mennesker med hyperhidrose oplever at, det kan være meget forskelligt, hvornår de plages af deres svedgener. Ofte er det umotiveret og helt uden årsag og andre gange ved selv let aktivitet, stress, indtagelse af specielle madprodukter eller f.eks. varmepåvirkning.

Nogle oplever at sygdommen påvirker deres liv meget. F.eks. trækker man sig fra sociale sammenhænge men det kan også være i forhold til valg af uddannelse og job eller i forhold til en eventuel partner.

Vi kender udfordringerne, og mange har oplevet at løbe ”panden mod en mur” hos lægen. Men husk at hyperhidrose kan behandles, så svedgenerne minimeres eller næsten ophører helt.