OBS! Vi flytter til nye lokaler på Hejrevej 34D, 2400 Kbh NV den 13 maj 2024. Behandlerteamet er det samme!

Ofte stillede spørgsmål

Mange har spørgsmål omkring hyperhidrose. Vi har samlet de mest almindelige herunder.

Booking af tid

Jeg vil booke tid hos Hyperhidroseklinikken, hvordan gør jeg?

For at booke en tid ringer du til os på 30480844 mellem kl. 9-15 mandag – fredag (frokost 12-13). Vi tager ikke imod bookinger via mail.

Behandlinger

Hvad er forskellen mellem botulinumtoxin og Botox?

Botulinumtoxin findes i forskellige typer, navngivet A-G. Botox er et af flere botulinumtoxin type A som fortrinsvis bruges ved svedbehandling af små områder som f.eks. armhuler. Vi bruger også botulinumtoxin type B som nogle gange fejlagtig bliver kaldt botox B, ved svedbehandling af store områder. Botox er et produktnavn af flere, som indeholder botulinumtoxin. Botulinumtoxin af typerne C, D, E, F og G findes ikke tilgængeligt som lægemiddel ved svedbehandling eller ved andre sygdomme.

Hvilke bivirkninger kan man forvente ved behandling med botox?

Bivirkninger af botulinumtoxin er oftest lokale og altid forbigående. D.v.s hvis man f.eks. behandler sved i panden kan man opleve nedsat mimik i ansigtet, i et par uger. Ved behandling af hænder, kan man få en forbigående muskelsvaghed i tommel- og pegefingre grebet. Nogle oplever at man kan svede lidt mere på andre steder af kroppen efterfølgende. Generelle bivirkninger som træthed, muskelsvaghed, øjne- og mundtørhed er usædvanlige men også forbigående. Oftest opleves ingen bivirkninger.

Årsager til hyperhidrose

Er hyperhidrose arveligt?

Primær hyperhidrose er en arveligt betinget sygedom som rammer cirka 5% af befolkningen. Den viser sig som overdreven svedtendens uden årsag. 

Behandling af hyperhidrose

Jeg har hørt at Botox er et nervegift. Ødelægges nerverne hvis man får gentagende behandlinger med denne gift?

Nej botulinumtoxin ødelægger ikke nerverne. Derimod forhindrer toxinen nerverne i at signalere til svedkirtlerne i en periode. Det er i denne periode man bliver tør efter behandlingen. Svedgenerne kommer tilbage. De små nerveender reparerer sig og genvinder sin funktion.

Jeg har hørt at man kan tage kosttilskud som indeholder natrium, kalium, magnesium og zink for at få hjælp til svedproblemerne, er det rigtig?

Der findes mange præparater som nævnes i spørgsmålet, på markedet. De er som regel dyre og oftest indeholder de såkaldte elektrolytter som findes i din krop i forvejen. At give ekstra tilskud af disse elektrolytter påvirker ikke dine svedgener. Muligvis kan den såkaldte placeboeffekt hjælpe nogle tilfældigt. Det er altid en god idé, at tale med en læge eller personalet på apoteket, inden du burger mange penge på kosttilskud.

Jeg er 22 år og bor på Østerbro og oplever generende sved fra mine fødder. Jeg har forsøgt Absolut Torr men det virker ikke. Hvor kan jeg få hjælp?

Du skal I første omgang bestille tid hos egen læge, han kan henvise til en hudlæge (dermatolog). Hudlægen kan derefter henvise til sygehuset for behandling.

Du kan også kontakte os på Hyperhidroseklinikken direkte og booke en privat behandling.

Jeg vil gerne have en behandling med Botox, men jeg er meget bange for sprøjter! Kan jeg blive bedøvet?

Vi er vant til, at behandle børn og voksne, som er bange for sprøjter. En del patienter som kommer regelmæssigt på Hyperhidroseklinikken overvinder deres frygt for sprøjter fordi de venner sig til det. Vi tilbyder forskellige former for bedøvelse afhængig af hvilke områder som skal behandles,

Kan man gennemgå en behandling når man er gravid?

Nej desværre.

Jeg ammer men vil gerne have behandlet mine armhuler imod sved, må jeg det?

Nej vi behandler hverken gravide eller ammende kvinder.

Jeg er 18 år og sveder rigtig meget i mine armhuler. Jeg føler mig uhygiejnisk, men er meget bange for at få behandling med nervegiften Botox. Hvad skal jeg gøre?

Den følelse du beskriver er ikke helt usædvanlig, hos patienter med hyperhidrose. Botulinumtoxin ødelægger ikke nerverne, men forhindrer nervesignalerne (signalsubtansen) i at komme frem til svedkirtlerne. Toxinet, som er et protein, brydes ned og udskilles via dine nyrer. Botulinumtoxin har få bivirkninger og de er desuden forbigående. Som patient er det vigtigt at overveje behandlingens fordele og ulemper. Når fordelene opvejer ulemperne er det tid til at prøve behandling.

Jeg er musiker og bange for muskelpåvirkninger vid behandling af min håndsved. Samtidig er det svært at spille på mit instrument når jeg sveder. Hvad skal jeg gøre?

Der er to bivirkninger ved behandling af håndsved, som muligvis vil påvirke dig. Den ene er forbigående muskelsvaghed i tommel og pegefinger grebet og det andet er forbigående tørhed som kan med medføre et dårligere greb på dit instrument. Disse bivirkninger går over efter et par uger. Samtidig er der stor chancen for at du som musiker vil håndtere dit instrument bedre med tørre hænder. Vi foreslår et behandlingsforsøg med botulinumtoxin når du ikke har nogle vigtige aftaler i de nærmeste uger efter behandling.

Efter behandling

Skal sveden ikke ud et eller andet sted efter behandling med Botox?

Nej sveden skal ikke ”komme ud”. Svedkirtlerne er ikke et renseanlæg som lever og nyre. Svedens funktion er at være kølesystem og at give et godt greb i hænder og fødder. Ved behandling med Botox påvirkes hverken kroppens kølesystem eller rensefunktioner.

Hvis dit spørgsmål ikke findes, er du velkommen at kontakte os på 30480844 eller skriv til os på hyperhidrose@empano.dk